Citroen BX:n virranjakoventtiili purettuna.
     
 

Kuvassa on Citroen BX:n virranjakoventtiili purettuna. Ylhäällä olevat putkilähdöt ovat vasemmalta lukien tulo pumpulta ja lähtö painevaraajalle, alhaalla vastaavasti tulo painevaraajalta, paluu säiliöön ja lähtö ohjaustehostimelle. Kummassakin tulolinjassa on suodattimet, joiden tukkeutuminen on monen hydrauliikkavaivan perimmäinen syy. Kuvassa on myös avattu sivuilla olevat tulpat, joista pääsee käsiksi ohjaustehostimelle menevää virtausta sääteleviin mäntiin (kuvassa venttiilirungon oikealla puolella) sekä ohjaustehostimen varoventtiiliin (venttiilirungon vasemmalla puolella). 


Suodattimiin käsiksi pääseminen edellyttää niiden edessä olevan tulpan poistamista. Tulppia on kahta mallia: kuusiokoloavaimella avattava, jonka yleensä saa pienellä vaivalla auki... 


...sekä kitkakiinnitteinen versio, jonka avaaminen vaatii lievää runsaampaa väkivaltaa.Kitkakiinnitteistä versiota avattaessa on vastakierretappi valittava niin, että se ei toisaalta tule niin syvälle tulpan läpi että rikkoisi paineenvaraajan paluupuolen tulpan takana olevan reikälevyn; toisaalta taas ei ole niin paksu, että sen varsi halkaisisi venttiilirungon. 


Venttiilien mäntiin käsiksi pääseminen edellyttää venttiilirungon sivulla olevien tulppien avaamista. Tulpat saa auki puristamalla niitä sopivalla puristimella...  


...ja poistamalla niitä paikallaan pitävät lukkorenkaat. Pienellä ruuvimeisselillä rengasta saa painettua alaspäin... 


...minkä jälkeen sen saa kaivettua ulos. 
Mikäli tulppa on päässyt juuttumaan, sitä voi yrittää irrottaa pienellä naputtelulla... 


...minkä jälkeen siitä voi hyvällä tuurilla saada otteen. 


Lähikuvassa päätytulppa... 


...ylempi mäntä... 


...alempi mäntä... 


...alempi mäntä päästä katsottuna... 


...kitkakiinnitteinen suodattimen tulppa... 


...kuusiokoloruuvikiinnitteinen suodattimen tulppa... 


...paineenvaraajalta tulevan linjan suodattimen tulpan jälkeiset osat: kuristinlevy, jossa isompi kartiokas reikä, suodatin, suodattimen pidike ja kuristinlevy, jossa vajaan puolen millin reikä. 


Ohajustehostimen ylipainesuojausventtiili.